VAPAAEHTOISEKSI UKRAINAAN

Tuntuuko sinusta, että haluaisit tehdä enemmän auttaaksesi Ukrainaa ja ukrainalaisia? 

Aloitamme vapaaehtoistoiminnan läntisessä Ukrainassa, n. 150km Puolan rajalta.

Vapaaehtoisemme tulevat muun muassa:

  • Lajittelemaan, pakkaamaan ja lähettämään/mahdollisesti kuljettamaan
    humanitaarista apua rintamakaupunkeihin siviileille, sairaaloihin ja sotilaille.
  • Opettamaan englantia paikallisille lapsille ja nuorille.
  • Punomaan maastoverkkoja.
  • Valmistamaan pieniä eriä rintamalle lähetettävää ruokaa.
  • Toimimaan kokonaisvaltaisesti yhdessä kyläyhteisön sekä muiden kansainvälisten järjestöjen kanssa kaikessa tarvittavassa vapaaehtoisten osaamisen ja vahvuuksien mukaan.

Olemme valmiita ottamaan vapaaehtoisia kesäkuusta eteenpäin. Majoitamme vapaaehtoiset pientä, kiinteät kulut kattavaa korvausta vastaan.

KIINNOSTUITKO?

Miettiessäsi vapaaehtoiseksi lähtemistä, muistathan myös tosiasiat.
 Ukrainassa on sota, ja vaikka taistelut käydään idässä, koko maa on sodassa. Emme voi taata turvallisuuttasi, vaan olet siitä vastuussa itse. Emme myöskään vakuuta vapaaehtoisia. Suosittelemme, että hankit itsellesi vakuutuksen ja varmistat sen voimassaolon Ukrainassa.

Vapaaehtoiset sitoutuvat työskentelemään vähintään kaksi viikkoa, ihanteellisin aika olisi kuukausi. Työtehtävissä otetaan huomioon jokaisen oma osaaminen ja mitään minkä kokee vaaralliseksi, ei ole pakko tehdä.

Järjestät ja kustannat itse matkasi Ukrainaan ja sieltä takaisin. Autamme toki matkan suunnittelussa ja haemme sinut sovitusti lähimmästä kaupungista saapuessasi maahan. Sinun on hyvä osata ainakin vähän englantia, vapaaehtoisyhteisö on kansainvälinen ja kommunikoimme pääasiassa englanniksi. Kansainvälinen yhteisö on myös hyvä tilaisuus kielitaidon parantamiseen ja uuden oppimiseen.

Ja vaikka hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, asiat ja tilanteet saattavat muuttua nopeastikin. Me olemme paikalla auttamassa ja muutamme suunnitelmiamme sekä toimintaamme aina Ukrainan ja ukrainalaisten tarpeen mukaan. Pohdi siis valmiiksi myös se miten kestät hieman epävarmuutta ja muuttuvia tilanteita! Niitä molempia tulee aivan varmasti.

Majoitus ukrainassa on yhteismajoitus, jaat huoneen ehkä jopa 3 muun henkilön kanssa. Miehille ja naisille on omat huoneet. Emme voi luvata pariskunnille yhteistä huonetta. Sopu sijaa antaa, kaikki sitoutuvat noudattamaan yhteisiä sääntöjä ja kaikilla on oma koskematon tila.

Yhteisasuminen voi kuitenkin olla ajoittain stressaavaa ja omaa rauhaa on vähän. Mieti oletko valmis joustamaan omista tavoistasi toimia ja asumaan vieraiden ihmisten kanssa sovussa useiden viikkojen ajan?

Vapaaehtoistyö on palkitsevaa ja antoisaa, tutustut ukrainalaisiin, opit ehkä kieltä, autat konkreettisesti ja näet työsi tuloksen heti. Yhteishenki vapaaehtoisten kesken on vahva ja yhteisö auttaa aina, onhan meillä kaikilla yhteinen päämäärä.

TÄYTÄ ALLA OLEVA LOMAKE JA OLEMME SINUUN YHTEYDESSÄ

Vapaaehtoishakemusta täyttäessäsi annat meille henkilötietojasi. Lue lisää siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteestamme.